Kefir dijeta


Dijetetski probiotički napitak po nazivu kefir se dobiva fermentacijom mješovite kulture mikroorganizama koju čine kvasci i mliječno kiselinske bakterije. Potječe sa sjevernog Kavkaza, a ugodnog je osvježavajućeg okusa koji je lagano kiselkast. Znate li koliko je dobra kefir dijeta?

Kefir je namirnica koja bi se trebala naći na popisu mnogih, budući da ima višestruku korist za ljudsko zdravlje.
Dokazano ima dobar utjecaj na očuvanje zdravlja i pomaže u liječenju mnogih tegoba i bolesti. Redovitom upotrebom kefira se organizam čisti od toksina, pomaže kod bolesti crijeva i anemije, jača se imunitet, regulira se razina kolesterola i krvni tlak i djeluje se protiv bakterija i gljivica.
Zbog blagonaklonog utjecaja na zdravlje kefir pomaže kod mršavljenja zbog visokog udjela minerala i vitamina te niskog udjela ugljikohidrata koji pomažu uspostaviti normalan rad crijeva. Osim što pomaže u mršavljenju, poboljšava zdravlje noktiju i kose te tonus kože.
Uvijek je bolje konzumirati domaći kefir umjesto kupovnog jer pravi domaći kefir ima umirujući efekt na živčani sustav i cirkulaciju. Bogat je mineralima i vitaminima, liječi tijelo, poboljšava stanje kose, pomaže uspostaviti rad crijeva, pomlađuje kožu i poboljšava stanje noktiju.
Kefir dijeta
Postoje razne metode mršavljenja, a na odabir dijete će utjecati njena dužina i koje sve namirnice uključuje.
Postoji i kefir dijeta koja se naziva brza dijeta, a traje samo 3 dana. U ta tri dana moguće je izgubiti 2 kilograma, ali to ipak ovisi od osobe do osobe.
U brzoj kefir dijeti se za doručak jede kajgana napravljena od 2 jaja, kava s malo mlijeka i salata napravljena od svježih krastavaca. Umjesto toga može se pojesti palenta ili griz s kiselim lijekom ili 1 tost premazan maslacem s jednim jajem i čajem koji se zasladi medom. Užina se sastoji samo od 3 dl domaćeg kefira.
Za ručak se jede paprikaš, juha od gljiva i salata napravljena od svježeg kupusa ili se može ručati pileća juha, pileći fileti s kuhanom mrkvom, kriška integralnog kruha i salata od cikle.
Za užinu se ponovo konzumira samo 3 dl domaćeg kefira.
Večera se sastoji od pečenog krumpira i čaja zaslađenog s medom ili ribe pečene na grilu, zelene salate i zelenog čaja
Detoksikacijska kefir dijetom je teška, a provodi se tijekom tri dana tako da se pije samo 1,5 litra kefira koji nema dodatak šećera. Razmak između uzimanja kefira treba biti isti, a u ovoj se dijeti za 3 dana mogu izgubiti 3 kilograma. Ova je dijeta vrlo dobra za detoksikaciju organizma.

Nema komentara