Linex forte


Važno je sačuvati zdravlje probave kako ne bi nastupile probavne smetnje poput nadutosti i proljeva. Pomoći će i Linex forte, probiotik koji pomaže u uspostavljanju te održavanju zdrave i uravnotežene mikroflore crijeva.

Liječenje nadutosti
Nadutost mnogi opisuju kao osjećaj napuhnutosti kada je trbuh tvrd poput kamena. Ponekad se uz neugodan osjećaj javljaju problemi s disanjem i bolovi u donjem dijelu leđa.
Najčešći razlozi zbog kojih dolazi do vjetrova i podrigivanja su upalni procesi u organizmu koji nastaju kao rezultat loših životnih navika.
Uz pomoć nekoliko provjerenih metoda možete izliječiti nadutost i ponovno se dobro osjećati. Pomoći će topla kupka te masiranje trbuha kružnim pokretima.
Postoje i prirodne metode liječenje, a to su:
  • sok od češnjaka – radi se o namirnici koja će pomoći očistiti crijeva od bakterija koje su odgovorne za plinove i druge tegobe.
  • čaj od kamilice, komorača i metvice – pomoći će spriječiti nadutost koja nastaje radi vjetrova.
  • kim, papar i đumbir – su začini koji će pomoći spriječiti vjetrove.
Liječenje proljeva
Razlog proljevu mogu biti paraziti, virusi i bakterije u probavnom sustavu ili intolerancija na određene namirnice. Ako se radi o proljevu kao posljedici virusa, on će trajati nekoliko dana i za njega neće biti potrebno propisivati lijekove.
Za liječenje se savjetuju biljni čajevi koji će pomoći ublažiti grčeve te poseban režim prehrane poput tekuće hrane kao što su juhe. Nakon toga možete krenuti s konzumacijom kuhanih jabuka, riže i banane.
Treba izbjegavati namirnice s visokim postotkom slaboupijajućih ugljikohidrata poput tjestenine, krumpira i zobi.
Linex tablete
Jedna tableta sadrži liofilizirane mliječne bakterije, mliječne BB-12 bakterije, žive liofilizirane bifidobakterije, acidofilne LA-5 bakterije, željezov oksid, glukozu, titanijev dioksid, celulozu, inulin i krumpirov škrob. Tablete treba čuvati na temperaturi do 25 stupnjeva. Moguće ih je nabaviti u ljekarni bez recepta.
Linex kapsule se mogu koristiti kao dodatna terapija za liječenje probavnih tegoba. Ne smiju ih uzimati oni koji su previše osjetljivi na neki od sastojaka iz lijeka. Prije nego ih odlučite koristiti potrebno je savjetovati se s liječnikom ukoliko imate:
  • bolest krvožilnog sustava ili dijabetesa
  • sluz ili krv u stolici
  • visoku tjelesnu temperaturu iznad 38 stupnjeva
  • proljev popraćen bolovima u trbuhu i gubitkom težine
  • proljev koji traje duže od dva dana
Trudnice i dojilje bi se morale isto tako savjetovati s liječnikom, a kako ne postoji dovoljno dokaza koji bi išli u prilog tome da je lijek siguran za žene koje doje kao i buduće majke, najbolje ga je ne konzumirati.
Za djecu mlađu od šest godina kao i dojenčad, liječenje spomenutim lijekovima se može provoditi uz nadzor liječnika.
Liječnika treba obavijestiti i ako ste nedavno uzimali druge lijekove. Budući da su kisele bakterije osjetljive na antibiotike, Linex treba uzimati minimalno dva sata nakon antibiotika. Ne savjetuje se njihova konzumacija uz vrući napitak i alkohol.
Ako ne podnosite dobro šećer potrebno je konzultirati se s liječnikom jer tablete sadrže saharozu, fruktozu i glukozu kao i manje količine proteina. Najbolje ih je uzimati uz jelo kako bi bili što više učinkoviti.
Doziranje linexa
Doziranje će ovisiti o dobi bolesnika, pa tako djeca od 2 do 12 godine mogu dobiti sadržaj iz 1 kapsule dva puta na dan, dok će dojenčad i djeca do 2 godine dobivati sadržaj iz jedne kapsule samo jednom na dan
Djeca starija od 12 godina i odrasli mogu popiti jednu kapsulu tri puta dnevno. One se mogu uzimati sve dok traju simptomi, a ako potraju dulje od dva dana, treba zvati liječnika.
Ako ste zaboravili uzeti kapsulu ne smije se uzimati dvostruka doza, nego se umjesto toga pričeka vrijeme kada ste trebali uzeti sljedeću tabletu.
Ukoliko imate proljev važno je cijelo vrijeme paziti da unosite dovoljno tekućine kako ne bi došlo do dehidracije.

Nema komentara